Spánková paralýza
Začalo se mi mlžit před očima, přestával existovat svět kolem mě, cítila jsem jen pohodu, lehkost a splynutí, všude kolem mě se utvořila mlha...
Jak je těžké udělat sushi? Přáátelé je to jednoduché a ta chuť řasy je nepopsatelně delikatesní, pojďte do toho s námi! :)
Zde uvedený návod pomáhá na prevenci rakoviny tlustého střeva, čistí cévy, dodává pocit nasycení, minerály a mnoho přírodního jódu, jen za použití řasy Nori. Rýže pak dodává pohodu, pomáhá migréně, zubům, dásním, je proti průjmu a pomocník při pro hubnutí. Avokádo je plné antioxidantů, pomáhá vést dlouhý život, snižuje špatný cholesterol, dodává sílu při chřipce a podporuje vlasy.
Nejdříve jsme poctili návštěvou několikero japonských restaurací, kde jsme dostali jistotu v chuti kvalitního sushi. A tak jsme si pořídili:
Jak málo ingrediencí, že?
A příprava maki sushi, čili rolované sushi je ještě snadnější!
1)Při vaření nesolené rýže si v mystičce připravíme ocet s cukrem a solí. Ještě horkou uvařenou rýži pak velmi opatrně prohněteme právě s touto octovou zálivkou. Rýže bude díky tomu stále jemná.
2) Nakrájíme si na tenké podlouhlé plátky okurku, avokádo (houby, vajíčko, barevné papriky…)
3) Zcela usušíme ruce a řasu položíme na bambusovou podložku. Již vychladlou rýží poklademe dolní polovinu hrubého povrchu řasy. Rýže raději dávejme méně, nechceme tlustý knedl :) Na střed rýže položíme úzký pás zeleniny. Omyjeme ruce, opět usušíme, neboť voda by sloužila na Nori jako lepidlo.
4) Zabalíme. Vážně je to jednoduché, jen to děsivě vypadá :)
5) Vzniklou rolku nakrájíme na 8-10 plátků pomocí velmi ostrého nože, který vždy po ukrojení plátku utřeme od rýže.
6) Nazdobíme na talířek. A s hůlkami sushi velmi krátce namáčíme z jedné strany do sójové omáčky Tamari a z druhé můžeme do Wasabi pro prolnutí chutí.
Vhodná je výzdoba domácnosti, která dodává jemnou iluzi Japonska. Jíme pomalu a vychutnáváme doslova každé sousto.
Dobrou chuť, Itadakimasu ~:o)