Vědomé lucidní snění - Probuzení do sna (1/5)

Vědomé lucidní snění - Probuzení do sna (1/5)

V Astrální akademii vedeme Snivce, kteří se učí ovládat své sny. Zkoumáme techniky a způsoby, jak si lépe a silněji uvědomit, že jsme ve snu. Dále objevujeme techniky, jak ve snu zůstat co nejdelší dobu a vědomě tvořit vlastní snový svět. Stále se to zlepšuje. Je to úžasná cesta objevování a tajemství.  Proto jsem si pro vás připravil sérii 5 článků, kde vás provedu fascinujícím světem vědomého (lucidního) snění a technikami k probuzení této schopnosti.

Už vás také rozčiluje, že o vás přibližně 8 hodin někdo rozhoduje a nemáte se vůbec pod kontrolou? Jaké by to bylo vědomě žít přes den a stejně vědomě tvořit snovou realitu, která vás bude na slovo poslouchat? Zrychlil se vám tep, říkáte si: “Tédy, tak to chci zažít!” Tak můžeme začít objevovat.

Co je to sen ? Wikipedia říká … „Sen je zážitek iluzorních hlasů nebo jiných vjemů vytvářených mozkem během spánku v rámci procesu snění. Sny často ukazují události, které jsou ve skutečnosti nepravděpodobné, a jsou obvykle mimo kontrolu spící osoby. Vycházejí z vnějších i vnitřních podnětů a vzpomínek a představ spícího. Sen je tudíž významná psychologická událost.“  

A o to nám právě jde ! Aby sen byl pod kontrolou spící osoby. Zdá se Vám sen, ale najednou si uvědomíte, že je to sen. Rozhlížíte se okolo sebe a ano, jste ve snu, plně vědomí, můžete se zastavit, jít, létat, prostě cokoli. Mít svůj důvod a cíl ! Je to jedna z nejdůležitějších věcí, které na své cestě za procitnutím ve snu můžete udělat.

Když máte dostatečně silný důvod, něco, co Vás bude pálit, po čem budete toužit, jste již jediný krok od úspěchu. Stanovte si vaši vizi/důvod, proč chcete snít. Zapište si ho do svého snového deníku a každý večer před spaním si toto své prohlášení znova přečtěte. Toto je palivo pro cestu k procitnutí do snu.

A neméně důležité je mít i cíl. Tento cíl musí být velmi konkrétní – v okamžiku, kdy si uvědomíte, že sníte, je to velmi rychlé, a pokud nemáte jasný cíl, tak ani nebudete vědět, co dělat, nebo uděláte, co vás první napadne.

Můžete třeba navštívit jinou planetu, stát se hrdinou z příběhů, létat, tančit, cokoli vás napadne a upřímně si přejete. To nám dodá směr cesty. Obojí, vize i cíl, se může a bude postupně měnit, jak půjdeme dál a dál. LUCIDNÍ SEN9 - zdá se mi zase o stejném místě, jdu tam od silnice dolů, a nejednou si říkám, počkat, tady o tom se mi už zdálo,

tohle je sen !!!! a radost, pohoda, rozhlížím se a říkám si, co tady budu dělat (spojler, neměl jsem připravený cíl, co chci dělat 😊 ), napadá mě najít si nějaký ženy a pobavit se, (fakt:-), ale to zavrhuji, míra vědomí je vysoká a moje priorita je v tu chvíli poznání, tak jdu dál a napadá mě požádat sen, aby mi řekl, co dál, tak se ptám a nic, jdu zase dál lesem, co vypadá úplně stejně jako les v reálu, a znova si na to vzpomenu a tentokrát křičím nahlas, silně, až mě to překvapuje, jak ve snu vřískám: “Sne, co mám dělat?” A nic, tak jdu dál, a krásná krajina, ta už je jiná než v reálu, kam až oko dohlédne krásné panorama, v dálce hory. Pak mě napadne vyhledat nějakého duchovního mistra, a začnu hledat, ale to už pozornost klesá do snu a následně se probouzím.“

Už po přečtení tohoto článku se může stát, že procitnete ve snu. Ano, již tuto noc! Ještě víc posílíte své šance, když si sepíšete vizi a cíl, co chcete dělat do snového deníku. Ale věřím, že to, čeho chceme skutečně dosáhnout, je schopnost vstupovat do snů, kdykoli a kdekoli. Ve snu se udržet po neomezenou dobu a postupně v něm i začít tvořit a maximálně si ho užívat.

A tady Vás musím lehce zklamat, protože k tomu se dostanete jen kontinuálním cvičením, pokusy a omyly, prostě cvičením, den co den. 😊 Tak jestli máte silné odhodlání a třeba se i na ta cvičení těšíte, pojďme na to. Příště se můžete těšit na několik typů, jak začít.