Vědomí hmoty (4)

Vědomí hmoty (4)

Pokračování série článků zabývající se technologií Univerza. Dnes čtvrtý díl z šesti plánovaných. Tučným písmem je zkopírován úryvek z původního článku, který vás zaujal natolik, že pokračujeme dovysvětlením jednotlivých částí. Reakce Jaroslava (přítele a korektora Láskyplného světa)  jsou odsazeny a standardním písmem dodáváme nový úhel pohledu.

Vědomí Bytostí, které se nalézají v tomto nastavení (systému, matrixu, krystalické mřížce) dodává velkou sílu Vědomí Hmoty. Toto Vědomí Hmoty lidé v minulosti nazvali Lucifer. Sám Lucifer, nebo-li Vědomí Hmoty, nikoho do ničeho nenutí. Dává pouze možnosti ve vytvořeném systému. Nedělá ani dobře, ani špatně. Jednoduše drží nastavení, které si Vědomí Bytostných určilo jako zajímavou hru / zážitky.

"Tomuto odstavci, jak je zformulován, nerozumím. Můžete to prosím více přiblížit."

Již jsme zmínili připodobnění vynálezce, který objevil a pevně nastavil pravidla něčeho nového. V našem případě našeho vesmíru. Přestože odvedl velmi dobrou práci, pak ji musel udržovat. My jsme však přistoupili na tento jeho systém, a tím mu jej pomáháme nejen udržovat, ale stále dotvářet do nejmenších detailů, právě skrze původní pravidla vynálezce. V této chvíli jsme všichni pochopili pravidla a zastáváme zcela stejnou roli jako on. Pakliže by se tedy původní vynálezce rozhodl odejít z tohoto jeho systému, tak by to mohl zcela v klidu učinit, neboť systém je sám o sobě již plně funkční díky této kolektivní hře. A až když poslední odejde, bude tento vynález, tato hra, rozložena, a přestane tedy existovat. Dříve nebo později však nastane nová hra, jež bude změněna o nastavení nového vynálezce, tedy nového Lucifera.

Předchozí články:

Satan, Lucifer, Svět
Vědomí hmoty (1)
Vědomí hmoty (2)
Vědomí hmoty (3)