Vědomí hmoty (5)

Vědomí hmoty (5)

Pokračování série článků zabývající se technologií Univerza. Dnes pro vás máme předposlední díl. Tučným písmem je zkopírován úryvek z původního článku, který vás zaujal natolik, že pokračujeme dovysvětlením jednotlivých částí. Reakce Jaroslava (přítele a korektora Láskyplného světa)  jsou odsazeny a standardním písmem dodáváme nový úhel pohledu.

Společně s Vědomím Hmoty jsme jakožto čisté Vědomí/Bůh tehdy stvořili i jiné bytosti. Stejně jako jsme potřebovali živel vody, tak pro stvoření Univerza byli potřeba tito bytostní.

Znamená to, že my jsme kdysi byli oním zmiňovaným „čistým Vědomím“ – Bohem a vytvářeli  bytosti? Je to tak skutečně myšleno?

Ano je to tak myšleno.

Pokud ano, co nás mělo k tomu, vytvářet tyto bytosti?

Je to podobné jako s naším tělem, nestačí pouze kosti, abychom byli spokojeni. Potřebujeme chrupavky, šlachy, svaly, až se dostáváme k buňkám, a díky tomu si my, právě naše vědomí, můžeme užívat tohoto světa. Dá se říci, že díky našemu automatizovanému systému těla si můžeme tento svět prožít. Nyní namísto těla dejme univerzum, namísto buněk bytostné a živly a máme zde zcela pregnantní příklad.

Kdo jsou zmiňovaní „bytostní“?

Jsou to části našeho vědomí. Jsou samostatní, avšak zapadají plně do systému stvoření tohoto světa. Připomenu, že tento svět jsme stvořili my jakožto vynálezci a opět my jej můžeme postupně opustit skrze naplnění vší dokonalosti sebe sama.

Proč autoři užívají tohoto slovního novotvaru?

Neboť slovo duch je v dnešní době zprofanováno, zneužito a nedokáže zcela přesně vyjádřit myšlenku čistého vědomí, či vědomí s jasně danou cestou.

Co to je „Vědomí Hmoty“?

V této sérii článků jsme použili výraz "vynálezce, Lucifer, či velké vědomí". Vědomí Hmoty tedy vyjadřuje nastavení vlastností světa od tohoto tvůrce.

„Universem“ je míněn nejenom hmotný, ale i nehmotný svět?

Ano, přesně tak.

Předchozí články:

Satan, Lucifer, Svět
Vědomí hmoty - 1 -
Vědomí hmoty - 2 -
Vědomí hmoty - 3 -
Vědomí hmoty - 4 -

Pozorování mysli (audio meditace 19 minut)

Pozorování mysli (audio meditace 19 minut)