Vědomé lucidní snění - Doporučení do reálného života (3/5)

Vědomé lucidní snění - Doporučení do reálného života (3/5)

Jsem Bouře a v Astrální akademii vedu Snivce, kteří se učí ovládat své sny. Zkoumáme techniky a způsoby, jak si lépe a silněji uvědomit, že jsme ve snu. Takže už máme Snovou vizi, cíl, co dělat ve snu a píšeme si do deníku sny.

Toto je skvělé a gratuluji Vám, už jste ušli velikou část cesty. Z pozorování víme, že tím, jak si sny píšeme a přemýšlíme o nich, začne jejich počet postupně narůstat. Jakmile dosáhneme počtu průměrně pěti snů za noc, budeme připraveni si začít dělat snovou mapu, ale o tom až příště.

Dnes se budeme věnovat praktickým radám, co snům pomáhá, a co naopak brání. A teď pojďme na ta doporučení do reálného života:

Pohodlná postel

speciální požadavky na postel nejsou, ale pokud věříme, že nám pomůže u postele třeba lapač snů (já ho mám) nebo správná orientace, určitě to udělejme, protože naše víra ve spojení s akcí dělá zázraky.

Místo kde spíme

tím je potřeba experimentovat, lepší je, abychom se cítili maximálně bezpečně a v klidu, takže upravit vše, co vám v místě, kde spíte, vadí.

Životní styl

asi nejdůležitější je nepřejídat se (ideálně dvě hodiny před spaním už nejíst), hlavně navečer, žádný alkohol, kofeinové nápoje, čaje, drogy včetně tabáku, taktéž televize a PC před spaním určitě ne, optimální je vegetariánská strava – ono, i s tím vším se nám může občas zadařit, ale pokud nám jde o stabilní růst, tak toto se ukazuje jako velmi nápomocné.

Sny si zapisovat okamžitě po probuzení

i tak mám každou noc okolo tří snů, o kterých přemýšlím, chci si je zapsat, ale nezapíšu, nebo zapíšu, ale v deníku nejsou.

Naše myšlení

zde funguje opět síla záměru, čím více pozornosti, očekávání a energie snům věnujeme, tím se bude šance na zapamatování snu zvyšovat, proto píšeme do deníku, bavíme se o snech s lidmi, které to zajímá (ano i to hodně pomáhá, vyprávějte své sny všem, kdo jsou ochotni naslouchat), dáváme tomu patřičnou pozornost.

Závislosti

na naše snění potřebujeme energii a tu povětšinou ztrácíme ve svých závislostech a dramatech, přejídání, řešení nesmyslů, sledování TV, hraní her, porno, prostě každý máme to své, zkusme se zamyslet, co nám bere nejvíce energie v našem životě, a to upravit, nebo úplně ze svého života vyřadit.

Meditace

zatím nejsilnější podpůrnou techniku pro snění, co jsme objevili, je meditace, jakákoli, sednout si na klidné místo, ideálně navečer před spaním, a 15-30 minut dýchat a jen Být. Můžete použít meditaci, jež je pro vás příjemná, nebo pokud žádnou neznáte, tak jen sledujte svůj dech, jakmile přijde myšlenka, nechte ji odplout a znova se věnujte svému dechu a tak stále dokola.

Zcela doporučujeme audiomeditace přímo od nás, kde si stáhněte "Pozorování vlastní mysli" nebo zkuste přímo "Ovládnutí jedné myšlenky". Značné úspěchy přicházejí i po meditaci "Do vyšších sfér a zpět". Naleznete je zde pod článkem, ale i přímo zde.

Malá ochutnávka do příště

Kdykoli si uvědomíte sami sebe přes den, zkuste zapřemýšlet, zdali nejste ve snu. Možná vám to přijde legrační, ale až se vám podaří první procitnutí ve snu, budete překvapeni, jak hodně reálná snová realita je.

Pokud si uvědomíte, že ve snu skutečně jste, nesnažte se nic měnit, jen se rozhlédněte a snažte se co nejvíce plout se svým snem. Jakýkoli zásah do snového děje vás může probudit. Důležité je být pořád v pohybu, něco dělat, nezastavovat se.

Jaké to je?

Můj zápis: VĚDOMÝ SEN 6

Jsem v Praze na Míráku, jezdí tam tramvaje a já se vznáším okolo. Jede na mě, s přehledem uhýbám, někdo se schoval do kanálu, nějací kluci z legrace.

Pak jdu nahoru podél tramvajových pásů a cítím, že jde někdo za mnou, je to jako nějaká kontrola z FÚ ohledně zaplacených daní z pozemků (vůbec bych se nedivil, kdyby to měla jako práci), zrychluju a ona taky, pronásleduje mě, pak vzlétám nahoru a ona taky. A tak se otáčím a říkám jí, ty taky sníš ? A v tom se začínám probouzet :-) jupííííí.

Je to takový krásný a bezpečný pocit. Chytáme se za ruce, nebo spíš ona mě chytá za ruku, a letíme spolu nad domy. Tím chycením rukou se spojení a vědomí snění krásně upevňuje, moje zatím nejsilnější, cítím, že to může trvat, jak dlouho budeme chtít.

Ptám se jí, jak dlouho už sní, a ona, že vlastně ani moc ne, že se pro to ještě ani nerozhodla, že začíná, mám dobrou náladu, směju se. Já jí říkám, že to trénuju už dva měsíce. Ptám se jí, jak se jmenuje, říká mi jméno, letíme dál nad domy, vede to ona, pak nad krajinou, a je to celé krásně detailní, a přestože je noc, tak okolo nás je tak 500 m světlo, vše tak divně žlutě září, krásná viditelnost.

Letíme k ní domů. Z dálky vidím zemědělskou usedlost, na sto procent bych ji poznal, stavení tvaru U. Okolo louky v dálce les, všude kolem stromy, rybníček, potok. A tam stranou má stan, nespí teď doma, ale venku. Zalétáme do stanu a chceme být spolu. Ale ve stanu není vůbec nic, a tak si přivolávám deku a to už se nedržíme za ruce a tak nějak z toho máme strach, jen tak být spolu bez činnosti, a tak se vědomí vytrácí, probouzím se, mám radost a jdu si vše zapsat :-)

Shrnutí: 
90% úspěchu je kontinuita cvičení, v našem případě mít záměr, cíl a psát si sny.

Příště si řekneme více o Snové mapě a jak kontrolovat realitu.

Audiomeditace které pomáhají

Audio meditace Pozorování vlastní mysli

Nemusíme přijmout za své všechny myšlenky, které nám vstoupí do hlavy. Odosobníme se od myšlenek a naučíme se být jejich nezávislý pozorovatel. Žádná myšlenka nás nesmí ovládnout. V praxi pak dokážete odsunout nechtěné myšlenky, ať už ty negativní, nebo i pozitivní, na něž v danou chvíli nemáte v životě místo (když se chceme soustředit pouze na jednu konkrétní činnost).

Audio meditace Ovládnutí jedné myšlenky

Díky dovednosti jasné koncentrace dokážeme žít všichni kvalitnější život a intenzivněji jej prožívat. Zaměříme se pouze na jednu námi zvolenou myšlenku a vše ostatní pro nás přestává být důležité. Jdeme si za svým cílem, šetříme čas, jsme efektivnější.

Audio meditace Do vyšších sfér a zpět

Jedinečná meditace pro poznání vyšších sfér, postupně se zbavíte veškerých myšlenek, problémů, ega, sami sebe… . Cestou zpět vše opět naberete a budete si o to více užívat hmotný svět. Tato meditace je určena pro ty zkušenější z vás, kteří již ovládají svou mysl.

Tato nahrávka je velmi náročná, pokud jde o sílu našeho vědomí. Poslech pouze na vlastní nebezpečí – nepřerušujte a zajistěte si nerušené soukromí. Pakliže se zcela ponoříte do této meditace poznání, tak se může ze začátku stávat, že cestou nahoru do vyšších sfér přestanete vnímat (vaše vědomí není dost silné) a opět začnete vnímat o několik minut později. S každým opakováním se dostanete stále výš a výš.
Když zvládnete cestu nahoru, nastává další náročný úsek – cesta zpět do hmoty. Vaše vědomí je ve vyšších sférách zbaveno absolutně všeho, jste v nicotě… cestou dolů začnete na sebe nabírat veškeré potřebné věci – ego, zvuky, tvary… V této fázi může opět vědomí vypadnout – vědomí je čisté a nemusí zvládnout zátěž, která je na něj návratem do hmoty naložena. Vaše vnímání opět naskočí v pozdější fázi nahrávky.
Vašim cílem je zcela prožít celou cestu a udržet své vědomí stále bdělé, tehdy jste připraveni poznávat veškerá tajemství nehmotného světa.

Ovládnutí jedné myšlenky (audio meditace 14 minut)

Ovládnutí jedné myšlenky (audio meditace 14 minut)

Do vyšších sfér a zpět (audio meditace 29 minut)

Do vyšších sfér a zpět (audio meditace 29 minut)