LS v časopise Rytmus Života, 2

LS v časopise Rytmus Života, 2

Proběhl další krásný a obohacující rozhovor pro časopis Rytmus života. Děkujeme skvělé paní redaktorce za originální otázky. Číslo časopisu, kde naleznete rozhovor s Láskyplným světem, bylo k dostání od 27. 11. 2017 do 1. 12. 2017. Užijte si jej i rovnou u nás:

Rozhovor:

Co vlastně je astrální cestování?

Astrální cestování je poznávání života nezávisle na našem hmotném těle. Fyzické tělo je jako automobil, ze kterého můžeme vystoupit. A tak jako když vystoupíme z automobilu a dostane se nám nádherného neomezeného výhledu po krajině, stejně tak získáme po vystoupení z hmotného těla neomezený výhled po vesmíru. Když při astrálním cestování vystoupíte ze svého těla, stále to budete vy – budete prožívat stejné pocity, emoce, bude vám to stále naprosto stejně myslet. Při tom se budete dívat na své hmotné tělo, které v klidu leží na posteli.

Kdo je může vyzkoušet? Existuje nějaký “návod”? Je vhodné zkoušet astrální cestování sám/a bez předchozích zkušeností?

Vyzkoušet je může úplně každý. Poznat uvolnění astrálního těla, ucítit, jak jste větší a že se lehce hýbete či kýváte, a přesto fyzické tělo leží - už to je obrovské poznání a nemusíte fyzické tělo ani zcela opustit. Fyzické tělo samo posoudí, zda je bezpečné vás pustit do astrálního světa či nikoli. Musíte být v naprosto bezchybné fyzické kondici, jinak vás tělo nepustí – například já nevycestuji ani s obyčejnou rýmou. Je velmi nápomocné naučit se ovládat svou mysl – konkrétně soustředit se jen na jednu myšlenku.

Je to velmi prosté, ale snadné nikoli. Každý si to může sám vyzkoušet – když zavřete oči a představíte si například jablko a na to jablko musíte myslet po dobu 5 minut – nic jiného v tu chvíli neexistuje. Nic vás nesvědí, nebolí, nemyslíte na papíry do práce, na nákup. Jakmile vás napadne jakákoli jiná myšlenka než na jablko, tak jste neovládli svou mysl. Pakliže se toto naučíte, potom astrálně vycestovat už je velmi snadné. Lehnete si na postel, důkladně uvolníte své fyzické tělo a budete vnímat, jak se postupně zvětšujete, možná lehce nadnášíte, točíte. Podrobný návod máme na stránkách Láskyplného světa. Ale je to doopravdy velmi jednoduché. Jen to chce vytrvalost – fyzické tělo si musí zvyknout a bude vás pokaždé pouštět o kousíček dál.

Nemusíte se bát, že se do fyzického těla nevrátíte. Ono si vás zcela jistě samo stáhne, funguje jako magnet. V astrálním světě budete napoprvé pár vteřin a už se ocitnete zpět v těle. S každou další návštěvou se prodlužuje doba, kdy jste schopni zůstávat mimo tělo.

V čem může být astrální cestování přínosné, proč je vlastně zkoušet?

Zjistíte, že jste nezávislí na svém těle. Že vy nejste to hmotné tělo, které vidíte v zrcadle. Vědomě a bezpečně prožijete to, co je po smrti. Smrt je opuštění našeho fyzického těla, stejně jako astrální cestování. Jen po smrti nás již fyzické tělo nedokáže přijmout, zatímco u astrálního cestování je fyzické tělo zdravé a plné síly a samo si nás stahuje zpět.

Jak si představit “svět” astrálního cestování?

Astrální svět má různé roviny, o kterých bychom mohli mluvit hodiny a hodiny. Nicméně, když poprvé astrálně vycestujete, ocitnete se v nejnižší sféře a ta je zcela totožná s tím, co vidíte teď kolem sebe. Jen je tam jeden podstatný rozdíl – je mnohem reálnější. I přesto, že se nemůžete ničeho dotknout, tak cítíte… víte… vnímáte mnohem intenzivněji a reálněji než v hmotném těle. Hlavním specifikem astrální sféry je prostorová neomezenost, ale omezenost v čase. Tedy jste odkázáni na přítomný okamžik – existuje pouze teď. Ale můžete se pohybovat nezávisle na prostoru. Zde se právě hodí ono ovládnutí vlastní mysli, protože na cokoli pomyslíte, to se hned stane. Pomyslíte na sestru – hned jste u ní. Pyramidy v Egyptě? Jste tam… Podívat se pod mořskou hladinu? Být na Měsíci? Prales v Amazonii? Vše se okamžitě stane.

Lze se vracet na stejné místo?

Ano… můžete cestovat, kamkoli chcete.

Lze díky astrálnímu cestování navazovat nové “vztahy”?

Pokud budete chtít, tak v astrálním sférách se doopravdy můžete potkat se spoustou dalších vědomí – zemřelí lidé, různé entity a bytosti. Komunikovat s nimi však doporučujeme až po hodně dlouhé době, kdy budete v astrálním cestování zběhlí a něco si o tom všem nastudujete. Do té doby není vhodné s kýmkoli v astrálních sférách navazovat kontakt.

Jak byste přesvědčili skeptiky  o možnosti/existenci  astrálního cestování?

U astrálního cestování je velmi jednoduché získat si důkazy. Už jenom kdyby skeptik opustil fyzické tělo, tak v tu samou chvíli by o existenci astrálního cestování přestal pochybovat. Doopravdy je to velmi reálný zážitek. Samozřejmě i přesto jsou důkazy důležité. Proto je vhodné, navštívit vašeho nejlepšího kamaráda a chvíli u něj setrvat a pozorovat. Uvidíte, co píše na počítači, jaké má povlečení, co má na stole, jak je oblečen… Všechno vidíte zcela přesně, jako kdybyste u něj fyzicky stáli. Vrátíte se do svého těla a hned a voláte kamarádovi: „Máš teď na stole otevřený sešit z matematiky, na pravou stranu položené rovné pravítko, na levé straně 2 tužky a gumu. Na počítači sis teď vyhledával informace o filmu, na který jdeme zítra do kina. Jo a převlékni si tričko, máš flek na pravém rameni.“ Věřte, že kamarád bude naprosto zděšen a obviní vás, že u něj doma máte skrytou kameru. Toto bude pro každého jistě zcela postačující důkaz.

Můžete sdělit nějaký svůj vlastní zážitek?

Uchvacující pocit je se ocitnout ve vesmíru a vidět planetu Zemi z výšky, ten masivní kus pevné hmoty a vy se doslova vznášíte nad ní! Překvapující však je, že to není až tak úžasný pocit, který člověk očekává z filmů. Nemusel jsem k tomu vyvinout zas tak velké úsilí, nehraje tu hudba, zde vlastně nic není. Jen černé nic, planeta Země, další planety a já mohu okolo nich prolétat. Vydávám se na cestu okolo naší planetární soustavy a užívám si ten pohled. Postupně začínám chápat, co to znamená vnímat naši planetu, jako malou kapku v rozsáhlém vesmírném moři. Naše Já stále existuje, stále žijeme. Je to úžasně otevírající pocit dávající sebevědomí žít svůj nejdokonalejší život právě v onom svém přítomném hmotném těle.

Můžete si také poslechnout rozhovor o astrálním cestování v rádiu Čas, nebo si přečíst rozhovor na téma "duchové", vydaný v jednom z minulých číslech Rytmu života.