Vládce Síly (student Astrální akademie) vypráví - co jsem se naučil v prvním stupni

Vládce Síly (student Astrální akademie) vypráví - co jsem se naučil v prvním stupni

Celý 1. stupeň se skládal ze 6 lekcí, které měly trvat vždy 1 týden, dohromady tedy cca 1,5 měsíce cvičení. Hned po 1. týdnu - po 1. lekci jsem si uvědomil, že asi nebude tak snadné dodržovat takto rychle nastavený systém. Nyní po ukončení všech 6 lekcí, a to ještě nevím zdali jsem je skutečně zvládl, koukám, že uteklo několik měsíců, dle odeslaných reportů jsem zjistil, že jsem začal 15. 9., toto shrnutí píši 21. 1. 2018 (?!) (Zrovna jsem si přečetl e-mail od Terezky, vypadá, že jsem lekce zvládl a jsem připraven postoupit dále, DĚKUJI). Jsem si ale vědom skutečnosti, že některá cvičení ještě tak docela nezvládám, především vědomé setkávání. Ale i u tohoto cvičení jsem si uvědomil jeho význam a díky práci u zrcadla také doufám, že budu s lidmi „více“ v kontaktu, sledovat je tak nějak více do hloubky.

Ovládnutí vlastní mysli

Co se týká věcí, které jsem se naučil a co mi tento 1. díl dal, tak je to především práce s vlastní MYSLÍ, postupné pomalé krůčky k jejímu ovládání. Když jsem si přečetl zpětně všechny své reporty, došel jsem k závěru, že opravdu jsem zkraje pozorování svých myšlenek takřka tyto nedokázal zastavit, ze začátku jsem pociťoval až napětí. Cvičením jsem zjistil – a to je nová zkušenost – že lze na malou chvíli jakoby nechat mysl se vymluvit, no a po čase nastane ÚŽASNÝ klid bez myšlenek, při kterém se dokonce člověk dostává jakoby hlouběji do dalších úrovní tohoto klidu. Ale také jsem si uvědomil, že je potřebné opravdu poctivě a pravidelně toto cvičení provádět a dostávat se po krůčcích stále hlouběji – abych neusnul, anebo aby se množství vnucujících se myšlenek opět nevrátilo (jako např. dnes, když jsem zaznamenal po celou dobu 10 minutového cvičení stále se vnucující běžné myšlenky, opět jakoby to nechtělo povolit). Také cvičení s pozorováním pouze jedné myšlenky je obtížné, ale pravidelným cvičením a také s některými pomocnými cvičeními lze i v tomto pokročit. Opravdu dle výsledků lze vidět posun.

Životní procitnutí

Dalším velikým přínosem je VĚDOMĚJŠÍ život, tedy začít se učit (zatím ještě ne žít) žít tady a teď. Přesně jsem nechápal, co to vlastně znamená, ale díky moudrým radám lektorů (Terezka a Jindřich) při odpovědích ostatním vládcům síly (studentům Astrální akademie) se člověk dozví přesně to, co potřebuje. Stále si uvědomuji, že ještě nežiji zcela vědomě, ale postupem času se to snad začíná zlepšovat. Někdy se člověk věnuje právě probíhající lekci a opětovně zapomíná na provádění starších cvičení – např. vědomého sledování myšlenek během dne, občas vědomého pití a jedení. Člověk si ale uvědomí během těchto lekcí, že vlastně žijeme tak nějak automaticky, skoro jako ROBOTI. Zautomatizované denní rutinní pohyby těl – mytí, jedení, cesta do práce, práce……, a přitom myšlenky běží a běží všemi různými směry. No zvláštní PROZŘENÍ, PROCITNUTÍ  z tohoto snu. A přesto není jednoduché to změnit, člověk musí opravdu stále cvičit, aby do toho opakovaně nepadal, což vím, že se stále ještě děje, a proto chci pokračovat.  

Osobní přístup

Úžasný v těchto lekcích je přístup lektorů. Tedy pokud to mohu shrnout, tak „klobouk dolů“ před Vámi a Vašimi odpověďmi, když si uvědomím, kolik je Vládců Síly, kterým takto osobně a podrobně odpovídáte a vysvětlujete spoustu věcí. Sepisování reportů právě nepatří k mým oblíbeným disciplínám, tak nějak se moc rozepisuji, ale velice jsem se těšil na Vaše odpovědi a rozbor, protože velice podrobně mi vysvětlily vše, co jsem právě potřeboval slyšet a také, což bylo krásné, mě podpořily a motivovaly k dalšímu cvičení a poznání, VELICE DĚKUJI.  

Nezávislost na hmotě a její vědomé tvoření

Podařilo se mi tedy uvědomit si některé důležité věci, jak píši výše. Práce s myslí však stále pokračuje, není jednoduché ji ovládnout, být stále vědomý. K tomuto ale pomáhají i další cvičení, která jsme v rámci lekcí prováděli, ať už ranní cvičení, povídání si s tělem, impregnace jídla a pití anebo autosugesce či pozorování sebe v zrcadle. Mým cílem zůstává především zkušenost s vědomým opuštěním těla, a tím vědění, že nejsme pouhé tělo. A také další poznání o naší skutečné podstatě, kdo vlastně jsme – jsem. Zatím nerozumím všemu, co je možné, čeho jsme schopni, např. vědomě si tvořit svou budoucnost (jak píšete), ale věřím, že i toto je možné.  

Rozuzlení myšlenkových vzorců

A na závěr mohu ještě doplnit PODĚKOVÁNÍ, které taktéž souvisí s Astrální akademií (jakéhokoliv stupně), s úžasnými radami zveřejňovanými na Vašich stránkách. Právě jsem dočetl další odpovědi a opět jsem nalezl spoustu inspirace a návodů, zejména jsem si nyní uvědomil (díky dalšímu vysvětlení), že jsem občas až s takovou přísností na sebe prováděl některá cvičení, a když mi nevyšla doba, ve kterou jsem měl cvičení provádět, tak se dostavily výčitky. Krásně tam popisujete tuto situaci s přirovnáním ke kolotočům. Pochopil jsem, že bych si měl ta cvičení více užívat, nebrat je až tak vážně (no a jsem opět u jedné ze svých negativních vlastností). Také mě zaujal dotaz k vyrušování různými zvuky, což mě trápilo také, i když ne úplně stejnými způsoby, ale opět skvělá odpověď – rozuzlení, je to opět pouze zkouška, kterou je potřeba překonat, a ne před ní utíkat. Je toho mnoho, co jsem se dozvěděl a také i naučil (a mohl bych dále psát….), Děkuji Petr

Více o Astrální akademii