Obavy z astrálního cestování v otázkách a odpovědích

Obavy z astrálního cestování v otázkách a odpovědích

Mám dotaz, může mít na cestování vliv fáze měsíce?

Vypozorovali jsme, že fáze měsíce vskutku nemá vliv, stejně jako oblečení, spaní na sever a další již přežité mýty. Nejlépe, když se  jednoduše každý den trénuje, a vše zcela přirozeně přijde.  

Je možné při astrálním cestování poté mít nějaké fyzické poškození (jizvy)?

Toto je velmi nepravděpodobné. Osobně máme pouze jeden případ, kdy došlo k lehkému pocitu popálených dlaní (ale na těle nic vidět nebylo), a to se stalo ze zvědavosti astrálního cestovatele, zda je možné přenést poškození astrálního těla na hmotné. 

Stane se tak, pakliže to dovolíte, či to budete přímo vyžadovat, jelikož naše realita je odrazem naší mysli. Ale i tak bude zapotřebí ohromně silné myšlenky, aby se okamžitě zapsala do fyzické hmoty. Bez vaší vůle nemůže vaše hmotné tělo během astrálního cestování cokoli ohrozit. 

V realitě špatně vidím a nosím brýle. Jak budu vidět při astrálním cestování?

Brýle nosíme pouze ve hmotném světě, je to omezení hmotných očí. Oči v astrálních sférách nepotřebujeme a realitu vnímáme jiným způsobem - jakoby celou naši bytostí. Jako kdyby se naše periferní vidění rozšířilo nejméně na 180 stupňů.  

Naopak pomocí astrální síly si můžeme posílit hmotné oči, a tím zlepšit vidění.    

Lze astrálně cestovat i např. ve škole při výuce, aniž by si toho někdo všiml, jen třeba se sklopenou hlavou nad knihou?

Ano, lze - pakliže máme astrální cestování skvěle ovládnuté, nebo k němu máme predispozice.  Není to běžná schopnost, ale sami jsme na naší přednášce zažili, že nám žena vystoupila z těla vsedě na relativně nepohodlné židličce a astrálně se procházela po Karlově mostě, a to ve chvíli, kdy jsme dělali pouze hluboké uvolnění těla a dávali jsme lidem návod, jak můžou doma vystoupit.  Přesto doporučujeme dát tělu najevo, že si jej vážíme, a zaujmeme při astrálním cestování pohodlnou a bezpečnou pozici, aby se mohlo zcela uvolnit. 

Mohou se při astrálním cestování uvolnit svěrače a dojít k pokálení? Ve chvíli, kdy astrálně cestujeme, naše tělo je v hluboké relaxaci, která je připodobnitelná k velmi kvalitnímu spánku. Tedy pakliže tímto netrpíte ve spánku, nebude se vám to stávat ani při astrálním cestování. 

Mnoho dalších otázek probíráme na přednášce o astrálním cestování, a vyvracíme tak zakořeněné mýty o nebezpečnosti a složitosti astrálního cestování.