Životní milníky

Životní milníky

V posledních dnech se Láskyplným světem nese téma "Životní milníky."

Je to tím, že se blíží konec roku a sami jsme se zastavili a začali přehodnocovat a sumarizovat náš život. Díky tomu jsme se zastavili a začali jsme přemýšlet nad tím, proč nějaké dny v roce jsou pro nás významnější než jiné. 

A tak jsme sestavili krátký dotazník, ve kterém odpovídáte na téma životních milníků. Jak to dopadlo? Pojďme se na to spolu podívat. Nejprve se podíváme na grafy a níže naleznete silné životní příběhy. 

Trocha grafů pro přehlednost (1)

Vytvořili jsme soupis nejrůznějších "významných" dní, které se každý rok opakují. Zde jste mohli zaškrtávat více možností - prostě a jednoduše, která takováto událost vás zastaví a začnete zhodnocovat svůj život. 

62% z nás přiměje Nový rok k sebereflexi. V těsném závěsu jsou vánoce s 58%. 

Narozeniny se dotýkají 45% z nás. 

Kdežto takové Velikonoce a události kolem školního roku jsou nám lhostejné. Užijeme si je, zorganizujeme vše potřebé, ale k zadumání se nad životem ani jednoho z nás nepřivedou.

V další otázce jste zaškrtávali již pouze 1 možnost - tu nejsilnější každoroční událost.


Naprosto jasně vede Nový rok! 
Za povšimnutí stojí, že v grafu výše vedly Vánoce nad narozeninami - tam se zabýváme kvantitou... Ale v grafu kvality prožitku (co je pro nás nejsilnější) se skóre otočilo, tedy silněji prožíváme narozeniny, než Vánoce.  
Také pro nás bylo překvapující, že se lidé shodli i na události "začátek léta". Čas dovolených v pár případech převálcoval veškeré ostatní prožitky. 

Nový rok

Období spojené s rituálním přechodem. Slaví se po celém světě. Světla, radování se, ohňostroje. Trávíme jej s rodinou a přáteli. Ve chvílích, kdy jsme chvilku sami se hned noříme do sebe a svých myšlenek. "Opět konec roku. Co jsem vše dokázal? Co příští rok změním?" A přichází novoroční předsevzetí, které většina z nás nedodrží. 

Pojďme využít poslední měsíc na maximum a přenést to nejlepší do dalšího roku. Přirozeně vnímáme, že toto období je to nejlepší pro nastavení nové životní cesty... 

Víte co? Něco pro vás chystáme a je to ideální na poslední měsíc v roce. Ale bude to jen pro 30 nejrychlejších z vás, protože jak je u nás zvykem - praktikujeme pouze osobní přístup, nikoli automatické kurzy. Naše kapacita tedy není nafukovací.

Sleduj mail zítra v 17 hodin, ať ti možnost neuteče před nosem. 

Jsme nadšení, že stejně jako my i vy vnímáte, že konec roku s sebou nese takovou mystickou Sílu, která nám pomáhá zhodnotit náš život a dodává nám odhodlání ke změnám! Využijme toho na maximum! Je to pouze jednou za rok! 

Trocha grafů pro přehlednost (2)

Pak jsme se podívali na výjimečné životní události

Nejprve výběr více možností:

A teď nejsilnější událost - možnost vybrat pouze jednu z možností:

Jak je vidět, tak smrt blízkého člověka je prostě událost, která hne životem téměř 60% z nás. Narození dítěte vybralo 18% z nás, rozchod 8% a zbytek možností má po 2%. Škola a práce nás nechává v celkovém pohledu na život chladnými. 

Smrt blízkého člověka

s sebou nese velké těžkosti a uvědomění. Něco končí a něco nového začíná. Pakliže byste potřebovali v tomto období pomoci, jsme tu pro vás a vaše blízké. Smrt je pro nás téma, se kterým umíme pracovat a pomáhat nám dále. Proto jsme rádi, že Láskyplný svět vám reálně pomáhá v nejtížívějších životních událostech. Více informací najdete v TERAPIE PRO POZŮSTALÉ.

CHVÍLE, KDY VÁM NĚCO ŘEKLO "STOP"

Pro autentičnost vkládáme screeny odpovědí přímo z dotazníku. 











Naše zdraví a vztahy s ostatními lidmi jsou pro nás 2 nejdůležitější věci v životě. Jakmile nám "na ně něco sáhne", okamžitě se zastavujeme, probíráme se z automatického vnímání reality a začneme jednat. Jestli si z tohoto něco odnést, tak toto:

Navštivte své milované, zatelefonujte jim a buďte s nimi vědomě. Společný čas je tu skutečně omezený, a tak jej využijme. A pak.. až nastane chvíle rozloučení, nemusíme mít výčitky svědomí, že jsme někoho zanedbali a něco jsme mu neřekli. Nestyďte se za své emoce a klidně vše řekněte narovinu. Teď je ten čas... Ať je váš tatínek sebevětší tvrďák, obejměte ho a řekněte: "Mám tě rád / a tatí." A jestli vás maminka stále komanduje a vůbec nesouhlasí s vaším životem? No a co... I tak jste spolu něco na tomto světě prožili a určitě tam byly i krásné chvilky... Je čas, jí to povědět a poděkovat. 

Proč na nás mají milníky tak velký vliv? Vaše názory








A co myslíš ty?

Dotazník stále můžeš vyplnit a výsledky budeme aktualizovat. I tvůj životní příběh je pro nás důležitý. 
Děkujeme všem, kteří společně s námi tvoří Láskyplný svět.

DOTAZNÍK ZDE