Co si představuji pod slovem „meditace“?

Co si představuji pod slovem „meditace“?

Ahoj, tady Sidris 🌟

Tak tohle se v průběhu času hodně měnilo. Když jsem byl dítě, tak jsem vyrůstal v nevěřící rodině. Maminka občas mluvila o andělovi, ale nebylo to z pohledu žádné silné víry. Jediné, kde jsem se seznámil s pojmem meditace byla televize. Tenkrát jsem viděl nějaký dokument z buddhistického chrámu, kde sedělo spousta mužů s oholenou hlavou a nic nedělali. Moderátor říkal, že se právě modlí. 

Bylo cítit, že to je evidentně posvátná důležitá chvíle, ale v mých dětských očících tam jen seděli a nic nedělali. 

Postupem času se ke mě dostávalo více infromací o tom, co znamená, když si někdo sedne do tureckého sedu, zavře oči a nic nedělá. Prý v tu chvíli uklidní mysl a na nic nemyslí. Prý prožívá neuvěřitelně silné extatické prožitky…

Fakt? Vžyť sedí a ani se neusmívá. Fakt extatické prožitky?

Má cesta se ubírala s pubertou spíše k telepatii, telekinezi a postupně astrálnímu cestování. Jak vidíte, rozhodně nemusíte být meditační mniši, abyste tyhle schopnsti ovládli také. Já jím rozhodně nebyl. 

Když jsem trénoval astrální cestování, tak jsem se seznámil s kamarádkou, která chodila do budhistického chrámu. Zvědavost mi nedala a šel jsem na jednu meditaci s ní. Když si zpětně vzpomínám, jak jsem tam stále poposedával, drbal se, rozhlížel se všude kolem a přitom jsem měl pocit, jak úžasně medituji, tak mi je do smíchu. 

Ale postupně jsem to pochopil.

Stálým opakováním a hlavně díky astrálnímu cestování. Bylo potřeba uklidnit mysl a plně se soustředit pouze na jednu myšlenku: „Astrálně cestuji.“ Jak vidíš, k astrální projekci nepotřebuješ dosáhnout prázdného stavu mysli. To je zde doslova nechtěné. Ty si musíš vytříbit hlubokou a pohlcující koncentraci pouze na jednu jedinou myšlenku. Nejprve: „Uvolňuji tělo.“ a následně: „Astrálně cestuji.“ 

Teď se dostávám do tak hlubokých meditací, které jsem si dříve ani nedokázal představit (a část z nich vám předávám skrze audiomeditace.cz) Když opominu astrální cestování, tak miluji meditace, kdy již nevnímám své hmotné tělo a prostor ve kterém se nacházím. Přesunu se do bílého nebo černého prostoru a zde vědomě tvořím, sebepoznávám se, jdu daleko za hmotu. Miluji to, že i když medituji a mám otevřené oči, tak stále vidím kolem sebe tento prostor a vůbec nevidím hmotnou realitu. Pod slovem meditaci již nevidím "pouhé" uklidnění sebe sama a mysli... ale propojování materiálního a spirituálního světa. 

A nejvtipnější okamžik jsem zažil, když jsem seděl na pláži a meditovatl, přišel za mnou můj 5 letý syn, sedl si vedle mě, zaujal pozici lotosového květu, zavřel oči a… přibližně 3 minuty tam různě poposedával a škrábal se. Pak se zvedl a odešel.

Ano, taky nechápe, stejně jako já, co to ti divní dospěláci dělají, že si jen sednou a nic. To je to baví? 

 

A jak prožíváš meditace ty? Napiš nám mail na muj@laskyplnysvet.cz
Miluji všechny vaše příběhy a i když nestíhám někdy včas odpovídat, tak všechny si vždy přečtu. Děkuji za vás. 

Měj překrásný den a vítej ve tvém novém životě. 🌟