Nejčastejší mýty o astrálním cestování

Nejčastejší mýty o astrálním cestování

S astrálním cestováním je spojeno neuvěřitelné množství mýtů, které šíří především lidé, kteří nikdy astrálně nevystoupili. Pojďme se společně podívat na 3 nejčastější.

Astrální tělo je s fyzickým propojeno „pupeční šňůrou“

… nebo také nazývanou jako „stříbrná šňůra“. Existuje? Ano i ne. Jestliže budeš chtít, tak v astrálním světě můžeš vidět takovou šňůrku mezi tvým hmotným a astrálním tělem. Ale je to jen tvůj vlastní výtvor. Většina astrálních cestovatelů tam žádné takovéto propojení nevidí. Zamýšlel jsem se nad tím, kde mohl tento mýtus vzniknout a došel jsem k závěru, že tuto astrální šňůrku tam vnímají lidé, kteří mají strach z toho, že by se nemuseli vrátit do těla a potřebují pomyslné pevné propojení mezi astrálním a hmotným tělem. 

Také to může být tím, že když se vracíme do těla, tak vnímáme, jako by nás něco vtahovalo zpět - jako kdybychom byli táhnuti nějakou žvýkačkou, nebo lanem zpět do těla. Proto mi přijde logické, že někteří astrální cestovatelé tomu dali i fyzický tvar šňůrky. 

Ale jak jsem zmínil, většina astrálních cestovatelů tam žádné propojení nevidí a už vůbec se nemusíš bát, že by se dalo toto propojení nějak přerušit a ty se nevrátil zpět do těla. 

Necestuj! Nevrátíš se zpět do těla.

A tím mile přecházíme do druhého nejčastějšího mýtu. Jak to zní děsivě! Rád ukazuji realitu a i zde jí povím. Fyzické tělo tě vždy stáhne zpět, ať budeš chtít, nebo ne. Pakliže se z tebe stane mnich na plný úvazek a budeš stále a stále meditovat, půjdeš daleko za hmotu… pak věřím, že dokážeš vědomě opustit své hmotné tělo a již se do něj nevrátit. 

Ale i když jsem cestoval 16 hodin denně a trávil jsem v astrálu více času než ve hmotném světě, i v tu chvíli si mě vždy fyzické tělo zavolalo a já neměl na výběr a musel se vrátit. Proto se skutečně nebojte, že byste se nemohli vrátit do těla. 

Někdo popisuje, že byl v astrálním světě a byl u svého hmotného těla do kterého se nemohl vrátit a zpanikařit. Jenže! Jak vidíte i on se navrátil a píše o této zkušenosti. Můžete zpanikařit a MÍT POCIT, že se nemůžete vrátit… ale hmotné tělo si vás VŽY stáhne zpět. 

Přitáhneš si k sobě přisedlíka

Upřímně tento mýtus nějak nedokáži pochopit. Jakým způsobem souvisí astrální cestování a tzv. přisedlíci? Když si to připodobním na hmotném světě (a astrální svět má s hmotným mnoho společného), tak kvůli tomu, že se jdete projít ven se k vám domů někdo nastěhuje….

Ano, až takto absurdní tento mýtus je. 

 

Další nejčastější mýty nalezneš ve 2,5 hodinovém videu: První kroky k astrálnímu cestování